lesbische wandelsite

22 maart 2015

Achtzalighedenwandeling

visbeekwandelingLille/Wechelderzande is gelegen in een gordel van smaragdgroene bossen. Lille is synoniem voor dennenbossen, groen, open vlakten, stilte en rust. We doorkruisen de natuurgebieden Visbeekvallei-Kindernouwvallei, beiden waardevolle en uitermate gevarieerde biotopen. Moerasbossen, laagveenmoeras, hooilanden, droge en natte heide, gagelstruwelen, … je komt het er allemaal tegen! En uiteraard brengen we een bezoekje aan de alom gekende achtzalighedenboom.

we vertrekken om 13u30 stipt aan de infoborden van de Visbeekvallei, Herregracht te Lille.

Wegbeschrijving : Vanuit Antwerpen neem je de E34 richting Turnhout-Eindhoven. Verlaat de E34 aan afrit 21 (Lille-Wechelderzande) en rij naar links de Wechelsebaan (N153) op. Na ongeveer 0,5km zie je links taverne ‘De Dry Platanen’. Iets verder neem je links de Oevelenberg (zie ook bordjes Visbeekvallei), Oevelenberg gaat over de E34; gaat over in de Herregracht. Aan de infoborden van de Visbeekvallei kan je de auto parkeren

Info: Tel 03/644.14.38 of GSM 0495 68 64 23 – deelname in de kosten 2€

Eén reactie

 1. soy

  Omdat niemand wist waarom deze boom de Achtzalighedenboom noemde, zocht ik het even op. Dus dames, bij deze:

  De Achtzalighedenboom
  Foto Achtzalighedenboom Wechelderzande
  De Achtzalighedenboom was oorspronkelijk een boom met acht takken, zoals de naam zelf laat vermoeden.

  Toen tijdens de oorlog een Duitser ’s nachts een stam afzaagde met als doel heel de boom te vellen voor brandhout, begon het te donderen en te bliksemen zoals het nog nooit gedonderd en gebliksemd had. Uit schrik voor het plotse noodweer liet ‘Den Duits’ de rest van de boom onaangeroerd.

  Maar er werd nog een ander verhaal verteld:
  De vroegere boswachter van Wechelderzande betrapte een paar stropers uit de streek tijdens het uitoefenen van hun nachtelijke stropersactiviteit. De stropers werden veroordeeld tot zware boeten en om zich te wreken op de boswachter kapten zij op een donkere nacht één van de stammen van de Achtzalighedenboom af. Zij wisten namelijk dat de boswachter zeer veel zorg en aandacht besteedde aan deze merkwaardige boom en dat hij er erg trots op was.

  Meer verhalen vind je bij de heemkundige kring : http://www.hklille.be

  maart 25, 2015 om 7:17 pm

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.