lesbische wandelsite

21 april 2019

Bloesemwandeling (Jesseren)

Op zoek naar de ontluikende lente trekken we naar Haspengouw, de streek van de fruitteelt. In het voorjaar tovert deze streek zich om tot een oogverblindend schouwspel. Tegen de licht glooiende heuvels schitteren de witte bloesems van de peren- en kersenbomen, later gevolgd door de roze appelbloesem. Voeg daarbij nog de eeuwenoude schoonheid van indrukwekkende vierkantshoeven, prachtige kastelen en kleine dorpjes en deze wandeling wordt een unieke belevenis.

P1030306Het weer bepaalt wanneer de miljoenen bloesems de boomgaarden maagdelijk wit zullen kleuren. Kenners zijn het er echter over eens dat Haspengouw op zijn mooist zal zijn rond 21 april.

Wil je erbij zijn op deze uitzonderlijke wandeling? Dan spreken we af om 13u00 stipt op de parking aan de kerk van Jesseren.Breng wel voldoende eten en drinken mee. Een thermos koffie, thee of wat je maar wil. Er is onderweg geen café maar wel een zalige picknickplaats.

Wegbeschrijving: Vanuit Antwerpen neem je de E313 richting Hasselt. Neem afslag 29 Hasselt-Oost en neem rechtsaf  de Luikersteenweg (N20). De N20 blijven volgen over 5,8 km. Dan rechtsaf de Opeindestraat (N76). Na 5,4 km linksaf de Bellingstraat op die overgaat in de Jesserenstraat. In Jesseren centrum is er naast de kerk een parking.

Bijdrage : 2 euro
Info : Rita Verelst tel 03-658 79 02 of GSM 0495-68 64 23