lesbische wandelsite

Zondag 19 juli 2020

Ravels – Kessevenwandeling (8 km)

Het Gewestbos Ravels, een ideaal gebied om de natuur te beleven.  De oorspronkelijk uitgestrekte “woeste” heidegronden werden vanaf 1906 bebost met gewone den en later ook met corsicaanse den. Het Gewestbos, 830 ha groot, wordt nu omgevormd naar een meer gemengd bos en door natuurbeheer creëert men kleine heidegebieden.

Het bos van Ravels staat ook bekend om zijn vennen zoals het Zwart Goor en het Kesseven. De ondertussen ontstane kleine heidegebieden, het bos en de omringende weilanden maken deze wandeling tot een unieke belevenis.

We verwachten jullie om 14u00 stipt op de parking Ravelse Bossen, Marneffe Dreef, zijdreef van de  Arendonksesteenweg te Ravels.

Na 5 km nemen we een uitgebreide pauze in een leuk cafeetje.

Wegbeschrijving : Vanuit Antwerpen neem je de E34 richting Eindhoven/ Turnhout. Verlaat de snelweg aan afrit 26 Arendonk/Retie en vervolg je weg richting Arendonk (N118). In het centrum van Arendonk draai je eventjes naar links en dan direct weer rechts (eigenlijk blijf je de N118 volgen richting Ravels). Passeer een ophaalbrug en vervolg je weg. Na ongeveer 3.5km zie je links van je een parking (aangegeven door een bordje)

Bijdrage : 2 euro
Info : Rita Verelst tel 03-658 79 02 of GSM 0495-68 64 23